Workout of the week – Full Out Bodyweight

Voluit gaan

Eén van de eerste dingen dat ik tegen mijn klanten zeg is dat we zelden voluit gaan gaan. Ik probeer ze altijd te pushen maar we gaan nooit echt tot het uiterste. Toegegeven, je hebt het gevoel dat je hard gewerkt hebt, en dat is ook zo maar als je dat elke training doet ga je het niet lang volhouden want voor je het weet ben je overtraind. Met iets minder kan je zeker goede resultaten boeken.

Maar… soms wil een mens eens voluit gaan, gewoon omdat het fijn aanvoelt. Pijn is fijn met een P, weet je wel. En dus kwam ik met deze bodyweight workout op de proppen. Gemaakt om te testen hoe ver je jezelf kan pushen. Kort maar intensief!

Workout

Deze workout is een AMRAP workout. AMRAP staat voor As Many Rounds As Possible. Zoveel mogelijk rondes dus gedurende een bepaalde tijd. In dit geval gaan we gedurende 20 minuten zoveel mogelijk rondes doen van

  • 20 meter sprint
  • 20 meter bear crawl
  • 10 burpees
  • 10 pushups
  • 20 jump squats
  • 30 crunches

Op het eerste zicht lijkt dit een pittige maar haalbare workout. En dat is het ook, voor 1 ronde. Maar na die eerste rond blijkt dat je nog maar een minuut of 3 bezig bent en dus nog een tijdje moet verder doen. Dat is het moment waarop je moet doorbijten en jezelf helemaal moet geven!

Toegegeven, dit is een heel zware workout en niet echt geschikt voor beginners. Wil je de workout iets makkelijker maken? Doe dan slechts de helft herhalingen van elke oefening (behalve de sprint en bear crawl) maar blijf wel 20 minuten lang bezig.

Vond je het een leuke workout? Laat zeker in de comments weten hoeveel rondes jij kon volmaken en deel hem met je vrienden!

Gelieve deze workout enkel te doen als je al een redelijk conditie hebt en in goede gezondheid bent. Raadpleeg altijd eerst een dokter vooraleer je begint te sporten. Heb je interesse in bootcamps of personal training? Laat het me even weten en wie weet kunnen we samen aan jouw conditie en kracht werken.