Workout of the Week – Death by Burpee

 • door

Zin in een nieuwe, uitdagende workout voor dit weekend of komende week, maar je zit zonder inspiratie? Doe mee met mijn workout of the week en vergelijk je resultaten met anderen. Deze week: death by burpee.

Burpees

Als je aan 100 mensen vraagt wat de meest hatelijke/pijnlijke/frustrerende oefening is die ze kunnen bedenken, zal meer dan de helft ‘de burpee’ antwoorden. De anderen hebben vast nog nooit een burpee gedaan. Op het eerste zicht lijkt de burpee een zeer eenvoudige oefening. Totdat je er meer dan 5 achter elkaar moet doen. Dan wordt het je duidelijk waarom iedereen een hartstochtelijke hekel heeft aan deze toch zeer doeltreffende oefening.

Hoe doe je een burpee?

Maar wat is een burpee nu precies? Eigenlijk is het heel simpel, volg volgende stappen voor het uitvoeren van de perfecte burpee

 1. Sta rechtop met je handen naast je
 2. Zak door de knieën – zoals je een squat zou doen – en plaats je handen plat voor je op de vloer
 3. Strek je benen uit naar achteren, in een vloeiende beweging, zodat je in voorligsteun komt te staan
 4. Doe een push-up waarbij je borst de grond raakt
 5. Trek je benen weer bij
 6. Doe een squat zodat je weer recht komt
 7. Spring in de lucht en klap met je handen boven je hoofd
 8. Herhaal bovenstaande stappen

Death by Burpee

Nu we weten hoe je een burpee doet is het tijd voor de workout… Zoals de naam zegt ga je deze workout voluit gaan tot je niet meer kunt. Hoe ga je te werk? Neem een horloge of chronometer (app) en zet de timer op 1 minuut en doe 1burpee en rust tot de minuut voorbij is. Daarna doe je 2 burpees en rust je weer tot de minuut gedaan is en zo ga je verder. De workout ziet er dus als volgt uit:

 • Minuut 1: 1 burpee
 • Minuut 2: 2 burpees
 • Minuut 10: 10 burpees
 • …..

De workout is gedaan van zodra je het aantal burpees dat je moet doen niet meer gedaan krijgt binnen 1 minuut. Je resultaat is het aantal burpees dat je in toaal deed. Dus moet je 13 burpees doen en je kan er maar 10 meer doen binnen de minuut is je resultaat 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 +7 + 8+ 9 + 10 + 11 + 12 + 10 = 88. Belangrijk is dat je niet 1 minuut rust na je burpee(s) maar telkens rust todat de minuut gedaan is. Dus 1 minuut is x aantal burpees + rust en dan de volgende reeks burpees.

Post je resultaten hieronder in de comments, laat het weten via twitter of post het in de Coach Wim Facebook group.