Workout of the week – bodyweight workout

  • door

Zin in een nieuwe, uitdagende workout voor dit weekend of komende week, maar je zit zonder inspiratie? Doe mee met mijn workout of the week en vergelijk je resultaten met anderen. Deze week: een workout enkel met lichaamsgewicht.

Lichaamsgewicht oefeningen

Heb je geen abonement in een sportschool of ben je op reis waardoor je geen toegang hebt tot een gym? Dan kan je toch nog aan je kracht een uithouding werken door middel van lichaamsgewicht oefeningen. Indien juist uitgevoerd kan een bodyweight workout zelfs zeer intensief zijn. Vandaar dat ik deze week kies voor een workout die je overal kan doen maar die je lichaam toch de juiste prikkels gaat geven.

Workout

De workout is heel eenvoudig. Je gaan in een circuit werken met volgende 5 oefeningen (of 4 in het geval je geen pull-up bar in de buurt hebt).

  • 40 Jumping Jacks
  • 30 Airsquats
  • 20 Crunches
  • 10 Pushups
  • 5 Pull-ups

Ben je een beginner, dan doe je het circuit 1 keer. Ben je al wat gevorderd, dan doe je het circuit 3 keer en de meer ervaren sporters doen 5 rondjes van dit circuit.

Zorg er voor dat je de oefeningen steeds correct uitvoert en met een zo groot mogelijk range of motion. Dat wil zeggen dat je bij de airsquats zo diep mogelijk door de benen gaat, bij de pull-ups steeds de kin tot boven de baar brengt en weer helemaal gaat uithangen en dat je bij de pushup zo diep mogelijk zakt (liefst met de borst tot tegen de grond).

Heb je vragen of opmerkingen over de workout? Laat het me weten in de comments, via twitter of de Coach Wim Facebook Group