31 dagen plank challenge

  • door

Planking

En zijn niet veel mensen die graag planken en dat is begrijpelijk. Niet veel oefeningen vragen zoveel van je buikspieren als deze isometrische oefening. En toch is het een van de beste oefeningen die je kan doen om je core te versterken. En dit zelfs in zeer korte tijd. Vandaar dat het tijd is om een 31 dagen plank challenge te doen.

Hoe doe je een plank?

  1. Ga in voorligsteun staan (steunend op handen en voeten) en plooi je ellebogen in een hoek van 90 graden zodat je voorarmen op de grond rusten.
  2. Zorg er voor dat je ellebogen recht onder je schouders staan en dat je lichaam een rechte lijn vormt vanaf je hoofd tot aan je voeten.
  3. Kantel het bekken naar voren zodat je je buikspieren extra aanspant
  4. Blijf rustig ademen terwijl je deze positie aanhoudt

31 dagen plank challenge

Door deze 31 dagen plank challenge ga je de tijd dat je de plank houding kan aanhouden drastisch verlengen waardoor je core veel sterker gaat worden. We gaan dit doen door elke dag een beetje langer te planken. Na 32 dagen ga je zien dat je veel langer kan planken dan de eerste keer.

We beginnen de challenge met 60 seconden planken en elke dag gaan we 10 seconden langen planken zodat we op het einde van de 31 dagen de volle 6 minuten planken.

Kan je geen 60 seconden planken? Geen nood. Je mag de tijd opdelen in stukkenen tussendoor rusten. Je kan dus kiezen om de volledige tijd in 1 keer te doen of bijvoorbeeld 3 x 20 seconden met telkens wat rust tussen. En de dag erna doe je 10 seconden bij je totaaltijd.

Download hieronder het handige overzicht, hang het ergens op waar je het elke dag kan zien en kruis de dagen af als je geplankt hebt.

[wpdm_package id=’566′]

Heb je vragen of opmerkingen over de workout? Laat het me weten in de comments, via twitter of de Coach Wim Facebook Group
Via Facebook kan je je ook makkelijk registreren voor het event. Vergeet ook niet om je progress te delen via social media met de hashtag #CoachWimPlankChallenge