Workout of the Week – Bring Sally Up

  • door

Zin in een nieuwe, uitdagende workout voor dit weekend of komende week, maar je zit zonder inspiratie? Doe mee met mijn workout of the week en vergelijk je resultaten met anderen. Deze week: Bring Sally Up.

Airsquat

Een van de beste lichaamsoefeningen (zowel voor beginners als iets meer ervaren mensen) is de air squat. Indien goed uitgevoerd is dit de perfecte oefening om je benen en billen te trainen. Het voordeel is dat je deze overal kan doen en er geen materiaal voor nodig hebt. Ideaal voor thuis, op vakantie of zelfs op het werk als pauze.

Hoe doe je een air squat?

  1. Sta rechtop met voeten iets verder dan schouderbreedte uit elkaar met je handen naast je lichaam.
  2. Begin de beweging door je knieën en heupen te buigen en breng je armen gestrekt naar voor. Zorg ervoor dat je je gewicht op je hielen houdt en duw je knieën naar buiten.
  3. Probeer met je billen voorbij parrallel te gaan en steek de heupen naar achter. Blijf voor je kijken terwijl je je rug recht houdt. Zorg ervoor dat je knieen niet voorbij je tenen komen.
  4. Kom weer recht in 1 vlotte vlotte beweging.

Bring Sally Up

Maar wat is de Bring Sally Up challenge nu precies? Zoek op je favoriete muziekdienst het nummer Flowers van Moby. Telkens er gezongen wordt ‘Bring Sally Down’ doe je de neerwaartse beweging en blijf je zo laag mogelijk zitten tot er ‘Bring Sally Up’ gezongen wordt waarna je weer recht komt. Klinkt eenvoudig, niet? Probeer ook tijdens de langere stukken te blijven zitten. De challenge is makkelijker als je dieper squat zodat je in een comfortabele houding kan zitten.

Indien de challenge te makkelijk zou zijn kan je de squats altijd doen met extra gewicht. En voor degenen die twijfelen aan zichzelf of ze dit wel kunnen, ik deed hem vorige week met mijn 6 jarige dochter en zij deed hem helemaal uit.

Laat me zeker weten wat je van de workout vond via de commets, twitter of de Coach Wim Facebook Group